Privacy Policy

Wij respecteren de privacy van de bezoekers aan onze website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld. We verwerken alle persoonsgegevens op een manier die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Persoonsgegevens die door ons worden verwerkt hebben betrekking op het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten over onze zorghulpmiddelen en het onderhouden van relaties die hier uit voortvloeien. Daaronder vallen ook activiteiten die gericht zijn op het uitbreiden van ons klantenbestand.

Hoelang bewaren we je gegevens?

Als je een contact-, aanvraag-, of aanmeldformulier op onze website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is om voor een volledige beantwoording of afhandeling te zorgen.

Bijzondere en/of gevoelige gegevensverwerking

Onze website heeft niet de intentie om gegevens te verzamelen over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, we kunnen de leeftijd van een bezoeker echter niet controleren. Mocht je ervan overtuigd zijn dat wij zonder toestemming van een ouder of voogd gegevens hebben verzameld, neem dan contact met ons op, dan verwijderen wij deze informatie.

In bepaalde secties van onze website kun je gegevens tegenkomen met een medische en/of gevoelige achtergrond. Deze informatie verwerken wij met het doel om klinisch bewijs aan te leveren over de werkzaamheid van onze producten en om ervaringen te kunnen delen met onze doelgroep om hen zo goed mogelijk te informeren over mogelijkheden die hun medische situatie kunnen verbeteren. Voor de informatie van deze aard die wij verwerken en/of publiceren op onze website hebben wij altijd toestemming gevraagd en is er altijd een schriftelijk toestemmingsformulier ondertekend.

Doelen waarvoor wij gegevens verwerken

  • We analyseren klikgedrag en bezoeken aan onze website, hiermee optimaliseren wij onze website. Voor dit doeleinde worden algemene bezoekgegevens bijgehouden zoals bijvoorbeeld het IP-adres, een eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van een opvraging en gegevens die een browser van een bezoeker meestuurt. We proberen deze gegevens zoveel mogelijk te anonimiseren, deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Google Analytics, Google Tag Manager & Google Adwords
Voor het analyseren van website gegevens gebruiken wij Google Analytics. Hiermee zien wij onder andere hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief Adwords campagnes zijn. De hierdoor verzamelde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen servers in de Verenigde Staten. Voor meer informatie hierover kun je het privacy beleidvan Google lezen, als ook het privacy beleid van Google Analytics.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Facebook pixel
Onze website gebruikt een Facebook pixel, een analyse tool van Facebook. Deze tool draagt ook bij aan het analyseren van het gedrag van onze websitebezoekers. Alle data die we verzamelen gebruiken we om de ervaringen van onze bezoekers te verbeteren. De informatie die deze cookie verzamelt wordt opgeslagen en verzonden naar de servers van Facebook. Deze data wordt gebruikt op bulkrapporten te maken en is dus niet specifiek gebaseerd op jouw IP adres. Data die de cookie opslaat is onder andere welke Facebook gebruikers onze website bezoeken, welke pagina’s ze bekijken en daarnaast hoe gebruikers op eventuele Facebookadvertenties klikken. Gegevens die wij via de Facebook pixel ontvangen zijn altijd anoniem, de gegevens kunnen echter wel gebruikt worden om een relatie aan te geven tot een specifieke gebruikersgroep, Facebook kan de gegevens hierdoor gebruiken voor eigen reclamedoeleinden. Hierover kun je meer lezen in het privacy beleid van Facebook.

  • Wij versturen een nieuwsbrief aan geïnteresseerden met informatie over ontwikkelingen, nieuws over onze producten en diensten, evenementen en aanverwante zaken. Je e-mail adres wordt alleen met expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. In iedere nieuwsbrief staat een link waarmee je je kunt afmelden. De inhoud van ons abonneebestand wordt niet verstrekt aan derden.

Mailchimp
Voor het versturen van onze nieuwsbrief maken wij gebruik van Mailchimp. De gegevens die we hebben gekregen, inclusief IP-adres, worden dus overgebracht naar Mailchimp en opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Voor meer informatie kun je het privacy beleid van Mailchimp lezen.

Mailchimp gebruikt deze informatie om bij te houden hoe de nieuwsbrieven worden gebruikt, om rapporten over de nieuwsbrieven aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Mailchimp kan deze informatie aan derden verschaffen indien Mailchimp hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Mailchimp verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Mailchimp niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Mailchimp diensten.

  • We gebruiken je gegevens om je te kunnen bellen of e-mailen naar aanleiding van een informatie aanvraag
  • Als je gebruik wilt maken van onze probeerservice, gebruiken we je gegevens om deze dienst aan je te kunnen verlenen.
  • Als je gebruik maakt van onze webshop, worden je gegevens gebruikt om je aankoop te kunnen behandelen.
  • Als je deel wilt nemen aan een van onze educatieve workshops of seminars, worden je gegevens gebruikt om je deze dienst te kunnen verlenen.
  • Wij maken sporadisch gebruik van retargeting voor educatieve- en marketingdoeleinden. Op basis van de data die op onze website wordt verzameld is het soms mogelijk op een soortgelijke doelgroep specifiek te benaderen via een advertentie om onze educatieve diensten en/of producten onder de aandacht te brengen. Dit gebeurd op twee manieren:

Google Adwords remarketing pixel
Op onze website is de Adwords remarketing pixel actief en daarmee maken wij (sporadisch) gebruik van de retargeting opties van Google. Deze pixel maakt het mogelijk dat bezoekers van onze website die eerder belangstelling in iets hebben getoond, gericht benadert kunnen worden op basis van diens interesses.

Facebook Pixel
Onderdeel van de analyse tool van Facebook is dat door de verzamelde data ook Facebook gebruikers die voldoen aan een specifiek profiel op basis van interesse en gedrag, specifiek kunnen worden benadert doormiddel van een Facebook advertentie (vaak zichtbaar als gesponsord bericht).

Geautomatiseerde besluitvorming

Het kan zijn dat als je gebruik maakt van een van onze diensten (zoals de probeerservice, webshop etc.), je te maken krijgt met geautomatiseerde besluitvorming aan de hand van je gegevens. Zo kun je bijvoorbeeld van onze systemen, zonder tussenkomst van een van onze medewerkers, een bericht ontvangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reminders van een verlopen test periode of bevestigingen van een aankoop.

Naleven van wetten

Gegevens kunnen worden vrijgegeven wanneer dit op grond van de wet of een dagvaarding vereist is of als wij van mening zijn dat dergelijke actie noodzakelijk is om te voldoen aan de wet en het andere redelijke verzoek van rechtshandhavingsinstanties om de veiligheid of integriteit van onze service te beschermen

Veiligheid

We waarborgen uw privacy en daarom waarderen we ook uw veiligheid. We wijzen er daarom op dat geen enkele methode voor gegevensoverdracht via internet of applicaties 100% veilig is. We streven er altijd naar om commercieel acceptabele middelen te gebruiken om uw persoonlijke gegevens te beschermen, maar we kunnen de absolute veiligheid ervan niet garanderen.

Links naar andere sites

De Vicair-website kan links bevatten naar andere sites die niet door Vicair BV worden beheerd. Als u deze links gebruikt, wordt u doorgestuurd naar een website van een derde partij. We raden u ten zeerste aan om het privacybeleid en de verklaring van die websites te lezen voordat u websites van derden accepteert en bezoekt.

Het gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies op onze website, Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s op een website worden meegestuurd en door de browser worden opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. We gebruiken de cookies op je instellingen en voorkeuren te onthouden. We maken gebruik van verschillende cookies, sommige zijn puur technisch om de site beter te laten werken of om je voorkeursinstellingen te onthouden. Andere monitoren je gedrag op de website zodat we onze website kunnen verbeteren. Bekijk eventueel ook de cookie policy voor informatie.

Bij het eerste bezoek aan onze website wordt je geïnformeerd over deze cookies en wordt je toestemming gevraagd voor de plaatsing daarvan. Je kunt je eerder gekozen instellingen veranderen en verwijderen via je internetbrowser.
Op onze website worden ook cookies geplaatst door derden, denk hierbij bijvoorbeeld aan cookies van het Amerikaanse bedrijf Google. Deze worden geplaatst omdat we gebruik maken van hun analytics dienst. We gebruiken deze dienst om rapportages te krijgen over onze website. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hier wettelijk toe wordt verplicht of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op.

Inzage, correctie en recht van verzet

Je hebt het recht om de persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Je hebt ook het recht om je eventuele toestemming in te trekken of om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit laatste houdt in dat je een verzoek bij ons kan indienen om de gegevens die we van je hebben op te vragen en dat we deze in een computer bestand naar jou of een anders opgegeven ontvanger opsturen.

Een verzoek voor opvraging, aanpassingen of verwijdering kan schriftelijk bij ons worden ingediend. Je kunt ons ook schriftelijk op de hoogte stellen als je niet benaderd wilt worden met informatie over producten en diensten door dit te melden bij het volgende adres:

Vicair BV
Bruynvisweg 5
1531 AX Wormer
Nederland
webcare@www.vicair.com

We willen je erop wijzen dat je ook het recht hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder: ‘de Autoriteit Persoonsgegevens’.

Aanpassen van de privacy policy

Wij behouden ons het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

Meer informatie

Je kunt hier meer lezen over de Privacy Policy van Vicair.

Cookie Policy

We willen graag dat je het bezoek aan onze website een prettige ervaring vindt én nemen jouw privacy daarbij heel serieus, daarom informeren we je graag over cookies op onze website.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s op een website worden meegestuurd en door de browser worden opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. De cookies onthouden je voorkeuren en instellingen en slaan géén gegevens zoals naam, adres en leeftijd op.

Welke cookies gebruiken wij?

De informatie, die bijvoorbeeld doormiddel van cookies, wordt verzameld op onze website kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Functionele Cookies
Dit zijn cookies die het gebruik en functioneren van de website beter maken, ze zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Denk hierbij aan cookies die bijvoorbeeld inloggen makkelijker maken of die je persoonlijke instellingen onthouden.

Cookies voor web statistieken
We verzamelen statistische informatie over onze website doormiddel van verschillende tools, hiermee meten en analyseren we het gebruik van de site. Deze informatie gebruiken we daarna bijvoorbeeld om jouw ervaring op onze site beter te maken. Om dit soort cookies te mogen gebruiken moeten we je toestemming vragen, dit soort cookies verzamelen de informatie die we gebruiken altijd anoniem – we willen niet weten wie je bent, maar wat je op onze website doet!

Commerciële cookies
Dit soort cookies houden bij welke advertenties er aan je zijn vertoond, zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je niet steeds dezelfde advertentie ziet. Ze gaan ook na of er op een van onze advertenties is geklikt.

Cookies voor het delen van content
Op onze website zijn buttons opgenomen die het mogelijk maken om een product te delen via je sociale kanalen. Als je gebruik maakt van deze buttons wordt en een cookie geplaatst die gebruik maakt van code van het bijbehorende social media kanaal. Als je dus iets deelt via de Facebook button, zal Facebook daarvoor een cookie plaatsen – hier hebben wij geen invloed op. Je kunt hierover meer lezen in het privacy beleid van het desbetreffende kanaal.

Cookies uitschakelen en/of verwijderen

Cookies die op je computer staan kun je op elk gewenst moment verwijderen via je browser. Je kunt er ook voor zorgen dar er geen nieuwe cookies geplaatst wordt. Dit gaat via de instellingen van je browser, hoe dit precies werkt verschilt per browser. Als je dit dus wilt doen kun voor jouw browser na gaan hoe het moet, je kunt ook kijken bij de Consumentenbond voor een toelichting.

Belangrijk!
Als je het gebruik van cookies weigert of ze verwijdert, kan het voorkomen dat onze website niet meer optimaal functioneert. Denk er ook aan dat het weigeren of verwijderen van cookies alleen effect heeft op het apparaat waar je nú op zit, als je wisselt van apparaat zal je de bovenstaande stappen wellicht meermaals moeten doorlopen.

Welk Vicair kussen past bij jou?

Probeer onze rolstoelkussen keuzehulp en vind je match!